Tuin ontwerp 

In het eerste persoonlijke  gesprek zal uw wensen pakket worden samengesteld. Mochten er nog geen maten bekend zijn van de huidige situatie van uw tuin dan zal de tuin worden ingemeten.  Het intake gesprek is vrijblijvend. De kosten voor het ontwerpen van uw tuin en/of een compleet beplantingsplan zullen op voorhand aan u bekend gemaakt worden.

Inventarisatie

Voor start van de aanleg van uw tuin is het van belang om een goed en compleet ontwerp te realiseren. In een persoonlijk gesprek is het belangrijk om te inventariseren  welke functie uw tuin moet gaan vervullen. Hierbij te denken aan de uw wensen, de sfeer en de  vormen en lijnen die u wilt creëren in uw tuin (verlichtingsplan). In dit gesprek zal ook het totale budget besproken worden, zodat het ontwerp ook prijstechnisch haalbaar is. Ook kunnen wij in dit gesprek  u advies geven over materialen zoals  tegels, hout, verlichting e.d.  aan de hand van eventuele voorbeelden of referenties van andere projecten.  

Beplantingsplan

Ook de beplanting en bloei kleuren zijn  van groot belang hierbij te denken aan zowel de beplanting in de borders als de bomen die diepte, schaduw of privacy kunnen bieden. Aan de hand van een beplantingsplan kunnen wij u hier een impressie van geven en wij zullen hierbij rekening houden met de grond soort en de zon en schaduw. We zullen er altijd naar streven om de borders het gehele jaar door aantrekkelijk te maken door middel van bloemkleur en bladverkleuring.  

Realisatie van ontwerp

Vervolgens zullen wij aan de slag gaan met uw programma van eisen en een tuinontwerp realiseren die gebaseerd is op uw wensen. In het ontwerp zijn er met een aantal onderdelen rekening te houden zoals balans, symmetrie en zichtlijnen afhankelijk van uw wensen. 

Presentatie van ontwerp

Het ontwerp komen wij u  persoonlijk toelichten. Mochten er dan nog vragen zijn of eventuele veranderingen worden toegepast dan kunnen we dit direct doornemen. Na akkoord van het ontwerp zullen we u een offerte aanbieden waarin alle aspecten zijn opgenomen. 

Mocht u interesse hebben neem dan gerust contact met ons op om een afspraak te maken.  

Aanleg & Renovatie

Wilt u in uw bestaande tuin een aanpassingen hebben in de bestrating, erf afscheiding e.d.  Of wilt u na een bepaalde tijd  een gedeelte van uw huidige tuin renoveren. Ook hier kunnen wij u mee van dienst zijn. Of dit nu om verandering van de bestarting e.d. gaat of dat u een andere opzet van uw border wilt? Voor alles is een mogelijkheid en denken wij graag met u mee om een goed en duurzaam resultaat te realiseren. Ook kunnen wij u van dienst zijn met het realiseren van een compleet nieuwe tuin. Vaak zijn dit toch grote projecten waar een hoop bij komt kijken. Zoals namelijk het aan en afvoeren van materialen en de juiste gereedschappen. Wij beschikken hierover en hebben een ruime ervaring in de aanlegwerkzaamheden van tuinen. Daarom is Tuinvanu de aangewezen persoon voor uw tuin. 

Onderhoud

Elke tuin heeft zijn onderhoud nodig. Dit is niet altijd iets waar u op zit te wachten. Met onze ervaring weten we de beplanting op het juiste moment en manier te snoeien. Ook kunnen wij eventueel het bemeste van de borders, gazon en het behandelen van uw gazon voor u verzorgen. In een persoonlijk gesprek nemen wij u wensen pakket en uw budget op. Waarna wij een onderhoudsplan zullen realiseren voor uw tuin. Dit kan een periodiek contract worden (wekelijks/maandelijks)  of alleen de   voor- of najaarbeurt van uw tuin. Of wilt u tijdens het hagen knip seizoen hulp  met het scheren van de hagen,  dan bent u ook bij ons aan het goede adres. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.